sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Keskitalven kuulumisia

 
Niin se alkaa olla talvi kohta puolessavälissä. Päivät alkavat pidentyä uhkaavasti kohti kesää. Viimevuonna poikimiset alkoi muistaakseni helmikuun puolenvälin tietämillä. Tänä keväänä pitäisi päästä pikkaisen pidemmälle, lähemmäs kevättä.
 
Talvi on sujunut elukkarintamalla suht' rauhallisesti. Emoja on pikkasen vähennetty. Tässä kuvassakin oleva Viu on jo lähtenyt valoisille laitumille. Kuva on siis parin kuukauden takaa.. Emoluku on nyt pikkasen päälle 40. Toivottavasti kaikilta saataisiin vasikka kesän laitumille kirmaamaan emonsa kanssa.

Huolta on viime aikoina kannettu Tintistä. Meidän iso kiltti hereford ♥. Tintti on kärsinyt kierresorkasta, ja sorkka on päässyt kasvamaan liikaa ja tulehtunut. Sorkkahoitaja kävi sitä operoimassa ja eläinlääkäri lääkitsemässä. Tintinkin aika olisi ollut lähteä taivasautoon, mutta nyt on lähtöä lykätty ainakin reilulla kuukaudella. Antibiootin varoaika kun on luomussa tuplattava. Toivottavasti Tintti toipuu..

Kevät tuo tullessaan aina jotain uutta. Meillä se tarkoittaa uusia vasukoita, mutta myös uutta sonnia pitäisi alkaa etsiskelemään kesän töihin. P.R.Hagar tarvitsisi varmaan apupojan.. Rotu taitaa pysyä samana, eli Aberdeen Angus.

Henk.koht. puolella on haave ponista taas nostellut päätään.. Tyttären kanssa mäenlaskupuuhissa ollessa tuli taas mieleen tämäkin idea. Hevosen hankinnan taidan lykätä tässä vaiheessa.. Pitäisi saada kokemusta ja itsevarmuutta lisää, että uskaltaisin yksinäni lähteä ratsastamaan. Ponin selkäänhän voisi istuttaa mukavasti joukun muksun, ja talutella elikkoa pihapiirissä. Ja eikös shetlanninponi jaksa pieniä kärryjäkin vetää?
Onko teillä ideoita, mikä olisi hyvä hupulainen ponille? Lammas, vuohi vai mikä? Joku hevonen on asustellut kaninkin kanssa, seuraahan siitäkin on :). Tytöllä niitä pupuhaaveitakin olisi, ja sitten meille pitäisi ottaa kanoja, ja kettuja ja siilejä ja .......
Tilat vaan vaatisi kunnostusta... Vanhan navetan katto vuotaa, ja muutenkin kaipaisi peruskorjausta ennenkuin sinne voisi ketään asuttaa, mutta hyvää tilaa sieltä kyllä löytyisi. 
Nythän tässä kirjoitellessa ihan innostuu asiasta :)

No mutta minä toivottelen teille oikein kauniita pakkaspäiviä. Tehkäähän pieni makkaranpaistoretki läheiseen metsään tai vaikka pihalle ja varatkaa lämmintä mehua mukaan!
Ja hyvää poikima/varsomis/karitsoimis-onnea kaikille joille se on ajankohtaista!

♥:llä mie

3 kommenttia:

 1. Sun kirjoitus lämmitti mieltä. Ehkä se on se, että elämä jatkuu navetassakin. Ja sitten nuo ihanat haaveet.
  Teillä alkaa jonkunlaiset yövuorotkin sitten poikimisten mukana. Terveitä vasukoita toivottelen.

  VastaaPoista
 2. Ponin kaveriksi käy melkein mikä vain, mitä se ei pelkää. Lampaat ja vuohet on sopivia. Shetlanninponille ei tuota ongelmia vetää isompiakin kärryjä ja aikuisia ihmisiä. Olenpa kerran todistanut aikuisen miehen ratsastavankin shettiksellä :0) Tsemppiä unelmien toteuttamiseen!

  VastaaPoista
 3. Lammas tai vuohi olisi hyvä, lammas vielä asteen rauhallisempi. Kaninkin kanssa elelee, varminta vaan pitää omassa kopissaan ettei jää jalkoihin, osa osaa varoa toiset taasen ei :( Mutta lammas/vuohi voisi sitten kesällä olla myös laitumella kaverina siinnä plussa. Onnea etsintään...myös sonni-pojan :)

  VastaaPoista