keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Ponihaaveita..

Tässä kun on tullut viimeajat kökittyä neljän seinän sisällä, ensin kovien pakkaskelien vuoksi, ja nyt sitten pienempien flunssan takia, niin alkaa päässä pikkuhiljaa raksuttaa.. Tuli ihan mieleen semmoinen villi ajatus oman ponin hankkimisesta. Täällä maalla kun sille olisi mahdollisuus.. Useinhan tälläisiä puolihulluja ajatuksia mieleeni putkahtelee, mutta ihan pikkuisen tosissaan voisi olla tällä kertaa. 
Jonkun vain pitäisi rakentaa talli.. tai kunnostaa ponille tilat vanhaan navettaan.. mutta kuka sen tekisi? Onko innokkaita nikkareita tarjolla?
Minähän en ponien pidosta juurikaan mitään tiedä, joten olisi varmaan aiheesta opiskeltava pikkuisen.. tai enemmänkin.

Laittakaa aiheesta kommenttia kommenttilootaan!
Kiinnostaisi tietää millainen ponin pitäisi olla, jos sillä haluaisi ratsastaa ja ehkä vetää kärryjä.
Mikä rotu soveltuu luonteen kannalta myös pienemmille käsittelijöille.

Jääköön tämä idea hautumaan aivojen sopukoihin..
 

12 kommenttia:

 1. Shetlanninponi on varmaankin suosituin poni monipuolisuutensa vuoksi. Tosin jää ratsastajille nopeasti pieneksi.

  "Sekarotuinen" voisi olla sopivan kokoinen, mutta kokoa ja luonnetta on vaikea ennakoida.

  Suomenpienhevonen sopisi suomalaiseen maisemaan ;) Ja se on monipuolinen! Hinta tosin...

  Connemara on pienehkö ja kaunis, mutta en tiedä kuinka helposti hankittavissa.

  Kaikenrotuisillahan voi ajaa ja pienemmät lapset ratsastaa pienilläkin poneilla, mutta luonne on lapsiperheen ponille tärkein kriteeri mielestäni.

  Voisin sitten tulla piiaksi lapsia, lehmiä ja ponia hoitamaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne-Mari :) Täytyy näpytellä nettiä, kun vain kerkeäisi asiaan perehtyä.. Suomenpienhevonen kuulostaisi kyllä ihanalta. Tosin pelkään että tämä saattaa jäädä vain haaveeksi, vaikka eihän sitä koskaan tiedä.
   Ja piialle kyllä töitä löytyisi ;)

   Poista
 2. Piti lisätä, että jos ostaa nuoren "sekarotuisen", ei vielä silloin välttämättä tiedä, minkä kokoiseksi kasvaa, tosin ettepä varmaan alle 6vuoden ikäistä ostaisi muutenkaan.

  VastaaPoista
 3. Shetlanninponi olisi varmaankin helpoin ja varmoin valinta. Ratsastuksessa painoraja n. 40-50kg ja jos kärryponia miettii, niin ehkä parasta olisi hankkia sellainen joka on jo tottunut kärryjen vetäjä, kaikki kun eivät välttämättä suostu moiseen hommaan, jukuripäisyyttä noissa shettiksissä vaikka useimmiten ovatkin säyseitä. :)

  Siskolla pieni muutaman ponin talli, ja kyllä niissäkin sitä hommaa riittää... ;)

  VastaaPoista
 4. Voi kun ihana haave! Ja ihan toteuttamiskelpoinen.

  VastaaPoista
 5. Suosittelisin vanhempaa suomenhevosta. Se ei jäisi heti pieneksi, sillä voisi ajaa ja ratsastaa aikuisetkin ja kun oikein natsaa, se on paljon helpompi käsitellä kuin esim. shetlanninponi joka on hyvinkin ponimainen=itsepäinen. Asia ei kuitenkaan ole niinkään rotukysymys kuin luonnekysymys. Jokaisessa rodussa on jääräpäitä ja syli-yksilöitä.
  Ihania vasikoita on taas syntynyt. Jamppa on suloinen :0D

  VastaaPoista
 6. Blogissani olis sulle tunnustus :0)

  VastaaPoista
 7. Shettikset on halpoja verrattuna muihin rotuihin, joista pyydetään aivan järjettömiä hintoja. Ne syö vähän (Helposti liikaa...) ja vaikka ne on itsepäisiä niin kyllä niiden kans pärjää kun ne on niin pieniä. Niitä on aina saatavilla ja ne on aivan maailman ihanimpia. Aikuinen voi ajaa ja penskat ratsastaa. Vauhtiakin löytyy tuossa ajohommassa, kun ei vain päästä sitä sikalihavaksi. Mitähän vielä. Pärjää kylmässä hienosti. Ja mikä parasta: Laumaeläimenä tarvit niitä vähintään kaksi!!! Ihania otuksia. Hevosten jälkeen meillä on siirrytty näihin poneihin, kun ei tahdo lapsilta jäädä aikaa ison hevosen hoitoon. Kun se nyt vain on niin että vauva kainalossa ei tohdi ratsastaa ja taluttaa ja hoitaa isoa hevosta, mutta shettiksen kanssa se onnistuu...

  terveisin ponihullu lukija

  VastaaPoista
 8. mulla ollu norjanvuonohevonen. Aivan ihana luonteeltaan, sopivan kokoinen, ei liian iso eikä pieni. hyvin pysty ratsastamaan niin junaradan vieressä kuin isolla maantiellä, ei pelännyt koneita. ratsasteltiin umpihangessa, metsissä, purossa :) maailman paras hevonen oli <3 siskolla taas kasa shettiksiä, tamma ja 3 kaksi-vuotiaita orivarsoja. lapset tulee älyttömän hyvin toimeen näiden kanssa. kesälläkin ponipojat makoilee nurmikolla ja lapset niiden päällä :)

  VastaaPoista
 9. Kiitokset kaikille vastauksista :)
  Saa nyt nähä tuleeko haaveesta mitään, lähinnä ongelmana on tallin kunnostus rojekti. Jotenkin ehkä poni kiehtoo enemmän, koska mulla ei ole hevoseläimistä kokemusta, niin mieluummin ottaisi jonkun pienemmän mallisen :), ja itsepäisiä täällä ollaan koko perhe, ja koirakin, joten itsepäinen otus sopisi hyvin kuvioihin mukaan :D

  VastaaPoista
 10. Käypä vilkaisemassa blogia "Pikkuvirran Aina Valpas Joukko" http://ainavalpas.blogspot.com/

  VastaaPoista