maanantai 10. toukokuuta 2010

Taulu ja lehmävasikka Hahhahhaa

Nyt alkoi sitten meidän tilalla lannanlevitys. Vanhaisäntä auraillut avuksi. Eipä ole miesväellä tekemisen puutetta vähään aikaan.. Peltotöihin en olekkaan paljon osallistunut, varmaan vain saisin koneet hajalle.. Kivipellot tosin ovat tuttuja... Saa nähdä kuinka niitä tänävuonna on :)

Suurin osa emoista on vasikkansa saanut. Tässä kuvassa hyvä emomme Taulu. Tosin minulla meni pikkaisen Taulu-rouvan kanssa sukset sippuralle viimekesäisen poikimis episodin johdosta. Taulu oli silloin poikinut hiljan, kun ketan Taisa alkoi poikia. No minä kun sinne rehvakkaana (ja raskaana) hyppään apuun, päättää Taulu tulla päälle. Onneksi ehin ajoissa pois alta, enkä jäänyt katsomaan olisiko rouva sitten tönäissyt kumoon vai mitä.. No mutta hyvä emo kuitenkin. Hahhahhaa varmaan jääkin meille uudistukseen, mikäli luonne ja rakenne sen sallii.

Eläinlääkäri kävi tarkastamassa meidän kaksi vanhaa rouvaa, Marin ja Suvin. Molemmat olivat jääneet tyhjiksi :( Surku laittaa pois.. Varsinkin Suvi on niin persoonallinen tapaus vänkyrä sarvineen ja harottavine katseineen. Sääli, näitä kyllä jää kaipaamaan molempia.. Viukin yritettiin tarkastaa, mutta jäi yritykseksi.. Viu kun sai sorkkansa lukkoparteen ja kaatui siihen kuristuksiin.. Onneksi löysi isäntä työkalut ajoissa ja sai avattua parren. Pari muutakin täytyisi vielä tarkastaa, kun ei ole utareita vielä tullut. Mukaanlukien hieho Ää. Ää piti olla lupaava uusi emo, mutta eipä ole neiti vielä poikinut. Eikä edes utareita kasvattanut. Sääli jos pois joutuu laittamaan, Öö kun poistettiin talvella puskemisen seurauksena, niin jäljelle jäisi kolmikosta vain Yy. No aika näyttää Ää:n tilanteen, toivotaan parasta :)

Ja vielä meidän tilan koirista.. Eetulta löydettiin lääkärikäynnin yhteydessä virtsakiviä :( Vaatisi ilmeisesti leikkausta. Ja saattaapa vaiva uusia leikkauksen jälkeenkin. Nyt on sitten ruokavaliossa vain erikois raksuja, jotka maksavat kivasti 50e 8kg säkki. Eipä tuommoinen 14 kiloinen kyllä kovin nopiaan säkkiä tyhjennä, että varmaan kuukauden kahden verran säkki piisaa. Nyt pitäisi sitten vaan päättää, mitä tehdä leikkauksen suhteen. Eipä siitä rakkaasta koirasta millään kyllä luopuisi..

1 kommentti:

  1. Meillä on kerran ollut virtsakiviä yhdellä kissoista. Joutu kans syöttämään kalliita nappuloita, mut pikkuhiljaa vaiva parantu. Lääkäri kertoi sen johtuvan siitä, kun kissat siirtyivät kaupunkioloista maalle ja alkoivat saalistaa hiiriä yms. luonnollista ruokaa...vaan ei taida hiiridieetti koirilla auttaa :(

    VastaaPoista