lauantai 22. toukokuuta 2010

Alkukesän turinoita

Kesä on tullut!!!
Pääskyset palasivat pesimään viikko sitten tutuille pesäpaikoilleen. Niiden lisäksi ovat myös karhut jälleen heräilleet ja kömpineet meidänkin kylälle. Iso uros löntysteli traktorin editse, isännän viedessä lantaa pellolle. Kunpa se ymmärtäisi pysytellä metsämailla, eikä tukkisi lähettyville meidän mölliköitä kiusaamaan.

Viimeksi kirjoittelin surullisia uutisia Suvista ja Marista, joiden eläinlääkäri kertoi olevan tyhjiä. No suunnilleen viikko-pari tarkastuksen jälkeen päätti Suvi pyöräyttää vasikan :) Tästä iloisesta tapahtumasta saa kyllä kiittää lakkoa, jonka ansiosta teuraskuljetukset ovat olleet myöhässä. Hirvittää ajatella, jos olisi auto kerennyt hakea Suvin :( No, iloinen yllätyshän se oli, mutta tapa jolla Suvi vasikkansa maailmaan saattoi, oli kyllä pikkasen omalaatuinen... Nimittäin päättipä arvon rouva pyöräyttää jälkikasvunsa päivänvaloon istuen!!! Suvi on aina ollut kova tyttö istuskelemaan, ja mitäpä sitä turhia hötkyilemään tässäkään asiassa.. Hyvin putkahti vasikka maailmaan pikkasen kankkua nostamalla...
Mari vaikuttaa kyllä olevan oikeasti tyhjä, ikävä kyllä :(

Hiehoista epäiltiin tyhjäksi myös Äätä, mutta poikihan sekin tässä muutama päivä sitten. Isäntä ja vanhaisäntä vetivät avuksi. Oli emällä huonot poltot, ja taitaapa olla pari liikakiloakin kertynyt poikimista hankaloittamaan. No hyvä kun poiki, ensitalvena sitten vaan rouva dieetille..

Myös Viulle on taitanut pikkuisen utareita tulla. Hyvä niin..

Poikimatta enää noin kymmenen emoa, näistä viisi ensikuun puolella. Toivottavasti menisi loput poikimiset mukavasti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti