tiistai 13. huhtikuuta 2010

Varpushaukka vieraisilla

(kuva kopioitu netin ihmeellisestä maailmasta)

Pihatossamme on kuulunut lähes jatkuva sirkutus, varsinkin näin keväällä. Varpuset ovat havainneet sen hyväksi suojaisaksi ja turvalliseksi paikaksi pesiä. Muutamia linnunpoikasia on noukittu ruokintakäytävältä, niiden tippuessa pesästään kylmään betoniin. Aikoinaan viriteltiin pihattoon muovihaukkoja. Eipä ollut moisista varpuskarkottimiksi. Isäntä osti pari karkotinta, joista kuuluu petolinnun ääniä. Mutta huomasivatpa varpuset nämänkin vekottimet vaarattomiksi...
No, eilen isännän mennessä pihattoon, oli varpusten liverrys kaikonnut!!! Kattokannattimilla ikkunan ääressä istui oikea varpushaukka!! Mistä lie mokoma päässyt sisälle. Kyllä aito on aina aito. Sen tietää varpunenkin nahoissaan... jaa no höyhenissään. Vielä aamulla istua kökkäsi haukka asemissa, mutta tais päästä vapauteen emojen ruokinnan yhteydessä. Jokohan on varpuset huokaisseet helpotuksesta, ja kömpineet esiin piiloistaan laulamaan "pahaa haukkaa ken pelkäisi, pelkäisi, pelkäisi..."

1 kommentti:

  1. Meiltä on kans melkoisesti kadonnut varpusia varpushaukan kynsiin. Just tuosta äkillisestä hiljentymisestä arvaa, että haukka on maisemissa.

    VastaaPoista