torstai 20. elokuuta 2009


Vielä kesäkuvia...

Onpa jäänyt taas tämä kirjoittelu..
Tässä elokuun aikana poiki kaksi lehmää. Toinen, Upeija, karjui kuin heikkopäinen vasikan moksahdettua vihdoin pahnoille. Monta tuntia seurattiin navetan oven raosta. Lähellekun ei päästänyt. Vihdoin tuli vasikka puolitiehen, ja kun tuntui jumittuvan siihen, juoksi isäntä hätiin. Vaan Upeijakos siitä kimpaantui! Eipä ollut lähelle menemistä! No onneksi vasu siitä sujahti omin avuin pahnoille. Upeija vaan karjui ja viskoi vasukkaa turvallaan. Vähän se jännitti jättää pikkuinen oman onnensa nojaan, mutta meidän läsnäolo vaan pahenti tilannetta. No kyllä se emä siitä ajan kanssa rauhoittui, sai vain ensin koko laitumella olevan lauman huudollaan sekaisin!
Toinen, Vilhelmiina, poiki yksin. Tätä etukäteen jännitettiin.. On niin pienikokoinen emä. Evil voi hyvin ja hyvä emä Vilhelmiina ehdottomasti on!
Täytyisi käydä kuvaamassa pikkuisia ennenkuin kovin kasvavat :)
Vielä pari lemmua valvottaa öisin. Utareet on paisuneet jo valtaviksi, eivät vain meinaa poikia.. No jospa tässä vielä viikon jaksaisi navetalla ravata, niin eikai ne kauempaa voi vasujaan pantata.. ...on vaan niin pimeää öisin...ja ne karhut pyörii lähistöllä... :s

2 kommenttia:

 1. Toivottavasti poikimiset sujuu mallikkaasti. Minkä rotuinen Upeija on? Onko teillä muuten vielä Barrakudaa? Olisi kiva nähdä miltä se nyt näyttää :0)

  VastaaPoista
 2. Moi. Kiva kun jaksat seurailla blogiani :)
  Upeija on angus. Luultavasti on herefordia vähän mukana, koska päässä on valkoista.
  Täytyy pyytää isäntää kuvaamaan Barrakudaa, minulla kun on vatsa kasvamaan päin, niin en tohdi laitumella liikkua eläinten seassa..
  Kohtahan se on Barrakudakin välitysikäinen.... voi voi Hulivili-emoa sitten :(

  VastaaPoista