sunnuntai 31. toukokuuta 2009

Musta viikkoKirjoitellanpa hieman "mustasta viikosta".
Pari viikkoa sitten päätti Solu poikia. Hienosti poiki itse, isokokoinen limousin. Vasikka pirteä ja emä hyvässä kunnossa. Kaikki näytti olevan ok.
Parin tunnin kuluttua menee isäntä poistamaan lantaa navetalta ja löytää Solun kuolleena. Solu makaa lantakäytävällä silmät sepposen selällään. Ihmetellään ja hirvitellään tapahtumaa. No kuolinsyy selviää isännän vedettyä Solun maalliset jäänteet ulos. On reppana tukehtunut omiin jälkeisiinsä.
Loppuilta vierähtääkin pikkuvasikan parissa. Ei ole tietoa kerkesikö pikkuinen imeä emäänsä. Pullon kanssa jahdataan ja yritetään saada syömään, mutta kun ei maistu niin ei! Sitten pitäisi vielä löytää emä joka alkaisi hoitamaan orpoa Balladia. Sohvi olisi mainio vaihtoehto, ja ainoa joka ei puske pikkuista. Ajan ollen Sohvi hyväksyykin pikkuisen, vaikka ei niin kauhean "äidillinen"olekaan.. Ja olihan se pikkuinen kerennyt omaakin emäänsä syömään, niin on meinaan vikkelä vesseli ;)

No jonkunen päivä tapahtumasta poikii Piski yöllä, ja vasikka tietenkin takaperin...
Aikansa kestää ennenkuin saadaan otus metsästettyä kiinni ja aletaan vetämään. On vaan niin jumissa, että kun viimein saadaan vasu pihalle niin on jo pikkukaveri luovuttanut..

Samaan kyytiin lähtivät Solu ja pikkuinen enkelivasikka :(

Nämä on näitä aikoja kun kaikki tuntuu menevän pieleen..
Samoihin aikoihin juotettiin letkulla kuukauden ikäistä ripuloivaa vasikkaa useita päiviä. Pahimmillaan ei vasu jaksanut jaloillaan pysyä, ja viltillä kävin peittelemässä pikkupotilasta. Liekkö apu tullut kuitenkin ajoissa, sillä lääke kuurilla ja ahkeralla juottamisella saatiin pikkuinen viimein virkoamaan :)

Nyt alkaa laidunaika lähestyä, ja päivät ovat työn täyteisiä..

Palaillaan asiaan taas kun saan läppärinkannen seuraavan kerran avattua ;)

ps. Kuvassa on Vilhelmiina, jonka odotetaan poikivan elokuulla..

2 kommenttia:

  1. Enpä muista kuulleeni ennen tuollaista kuolinsyytä... Oliko niin sitkeät jälkeiset? Todella ikävää :0(
    Noi takaperin syntyvät vasikat on aina hankalia. Onneksi kipeä vasu toipui. Antaa jaksamista.

    VastaaPoista
  2. Kai se harvinaista on tukehtua noin, mutta meillä nyt tuntuu kaikki olevan mahdollista.. Tämä oli kyllä ihme, että vasikka toipui, luultii jo välillä että peli on pelattu pikkuisen osalta.

    VastaaPoista