torstai 17. maaliskuuta 2011

Vuoden ensimäinen nappisilmä


Tämän vuoden poikimiset aloitti Uoma.
Uoma on aina OLLUT kiltti ja luotettava emuli.
Noh.. eipä pidä siihen luottaa, kuinka on edellisillä kerroilla rouva käyttäytynyt.
Isännän mennessä aamusella pihattoon, oli vasikka jo harjottelemassa uutukaisilla töppösillä seisomista. Koska isännällä oli meno pääkaupungin suuntaan, päätettiin juottaa vasu varulta tuttipullolla. Emän hätisti pois, ja pikkuinen söi hienosti.
Noh, päättipä isäntä juottaa vielä toisen pullollisen myöhemmin.. vaan eipä juottanut ei. Tuli nimittäin emä päälle! Onneksi pysähtyi isännän silmien eteen viime hetkellä, ja sain pitää vielä isännän. Huh. Ei pidä mennä luottamaan, varsinkaan limousiiniin.

Saapa nähdä mitä jännittäviä tilanteita loput poikimiset pitää sisällään..

5 kommenttia:

 1. Olitteko aiemmin törmänneet vastaavaan tuon rodun ollessa kyseessä?

  VastaaPoista
 2. Kyllä meidän kokemuksella sanoisin, että limousin on arvaamaton. Suurin osa oli limousinia, kun tilanpito aloitettiin. Nyt on hereford ja angus vieneet voiton. Limousin poikii helpommin, ja toisaalta pitää paremmin vasikkansa puolia, eli onhan siinä hyviäkin puolia :)

  VastaaPoista
 3. Onneksi olkoon onnistuneesta poikimisesta. Ne on just ne luotettavimmat eläimet niitä arvaamattomia. Onneksi ei käynyt kuinkaan.

  VastaaPoista
 4. Ihana nappisilmä siellä,joo lehmät saattaa olla arvaamattomia,kun puolustavat vasikkaansa♥,meilläkii oli hereford lehmiä ja sitten oli noita friisiläisiä,olihan se aikaa,joka ei unohdu:(..tulee hymy huuleen,kun täällä käy kattelee eläimiä♥..Iloista kevään odotusta teille

  VastaaPoista
 5. Onnea pikkuisen johdosta. Mielenkiintoista tämä lehmärotu keskustelu kun on aivan uutta minulle.

  VastaaPoista